Over Sita's -

Go to content

Main menu:

Over Sita's

Geschiedenis

Sita's Supermarkt heeft haar deuren officieel geopend op 7 april 1982 aan de Prins Hendrikstraat in Nw Nickerie. In datzelfde jaar is Sita's, zoals genoemd in volksmond, verhuisd naar de huidige locatie: L.H. Wixstraat nr. 5. De eigenaar Andre G. Bishesar heeft veel te danken aan de familie Soechit voor de steun die hij heeft mogen ontvangen voor het opzetten van Sita's Supermarkt, die inmiddels mag rekenen op een grote klantenkring, mede te danken aan haar uitgebreide kwalitatieve assortiment en klantvriendelijkheid.

Sita's is inmiddels uitgeroeid tot een groot familiebedrijf met een grote uitbreiding in Paramaribo middels het opzetten van het groothandelsbedrijf Subisco International N.V., dat tegenwoordig wordt gezien als een van de toonaangevende levranciers van levensmiddelen voor de  Surinaamse detailhandel.

De naam Sita

De naam Sita is ontleend aan de naam van de jongste dochter van de oprichter van Sita's  Supermarkt, de heer Andre Bishesar. Behalve dat Sita een speciaal plekje heeft in het hart van haar vader, staat de naam Sita in het Hindoeïsme ook symbool voor de alom geprezen vrouw van Ram.

Maatschappelijke betrokkenheid

Sita's Supermarkt is van haar ontstaan altijd betrokken geweest bij diverse sociaal maatschappelijke projecten. Het hanteert de filosofie waarbij een deel van de opbrengsten terug worden besteed aan de maatschappij. Enkele projecten die Sita's heeft gesponsord in de afgelopen jaren, zijn:

  • het betegelen van de L.H. Wixstraat in verband met haar 15 jarig bestaan in 1997

  • sponsoring van de 198-aflevering tellende tv -serie 'Om Namah Shivaya' zowel veel staatsomroep STVS als de locale omroep Rasonic.

  • Schenking van een lijkenwagen ism familie Soochit  aan Stichting Begrafenis Fonds Nickerie

  • Algehele renovatie van Rambaran Mishere School in Corantijnpolder

  • Hulp aan sociaal zwakkeren en sociale instellingen

  • Adoptie van Bueno Bibaz Humanity Computer Center


Kwaliteit, Prijs en Service

Voor Sita's Supermarkt het genereren van omzet is de enige doelstelling. Sita's heeft ook oog voor de doorsnee huisvrouw die met grote voldoening haar boodschappen kan doen bij Sita's. Sita's kiest bewust voor kwalitatief hoogwaardige producten. Door de korte distributielijnen met de fabrikant kunnen producten in optimale conditie worden aangeboden aan de klant. Door airconditioned opslagruimte worden temperatuur-gevoelige producten in optimale conditie bewaard.
Het winkelpersoneel staat altijd gereed om de klant te helpen waar nodig. Klantvriendelijkheid staat hoog in het vaandel van Sita's.

Dankwoord aan de klanten

Sita's is haar klantenkring zeer erkentelijk. Sita's zal altijd trachten het beste te bieden aan haar huidige en toekomstige klanten.
    

 
Copyright 2016. All rights reserved.
Back to content | Back to main menu